CŠOD EUROVELKO

Projekt Centra šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) kolesarska transverzala, se v današnjem času, ko je kolesarjenje postalo način našega življenja in je v nenehnem vzponu, kar najbolje dopolnjuje z aktivnostmi šolarjev v domovih CŠOD po Sloveniji.

Da bi projekt nadgradili z dodano vrednostjo, ter mu dodali edukativni in tekmovalni duh, smo v Zavodu EuroVelo Slovenija pristopili k idejni zasnovi, trasiranja, obeleževanja in kviz-izvedbe kolesarske transverzale, ki smo jo poimenovali EUROVELKO-CŠOD KOLESARSKA TRANSVERZALA.
Projekt predstavlja za šolarje-kolesarje del prijaznega, zanimivega in aktivnega preživljanja obšolskih dejavnosti.

V nadaljevanju izvajanja projekta vas bomo na našem (www.eurovelo.si) in portalu CŠOD (www.csod.si) obveščali o vseh naših aktivnostih.


logo-burja 80per     CŠOD BURJA

CŠOD Burja je postavljen na grebenu polotoka Seča. Poleg glavne zgradbe ima še šest bungalovov, zunanje igrišče in bazen. V času bivanja učenci spoznajo tudi značilnosti bližnje okolice doma in primorskega sveta. V hladnem delu leta – jeseni in pozimi – starejšim učencem in dijakom celovito predstavijo slovensko Istro. Učijo se zunaj: na kolesu, v kanuju, peš, v obmorskih mestih, v krajinskih parkih, ob morju in med mediteranskim rastjem.

burja 253

 

logo-soca 80per     CŠOD SOČA

CŠOD Soča stoji v Posočju na Tolminskem. Ker se nahaja na stičišču štirih dolin, štirih narečji, je kulturna in zgodovinska dediščina Tolminske bogata s slikovito in neokrnjeno naravo ter bogastvom žive vode, ki jo še posebej simbolizira reka Soča z njenimi pritoki.
Kolesarjenje se v Soški dolini hitro razvija. Iz leta v leto število kolesarjev raste, razvija se cestno in predvsem gorsko kolesarjenje. Kolesarski klub Soča ima dolgoletno tradicijo – iz Kobarida v Drežniške ravne poteka ena najstarejših kolesarskih dirk v Sloveniji, kjer so v mlajših kategorijah nastopali vsi najboljši slovenski kolesarji.

soča 253

Partnerji projekta:

Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Frankopanska 9, 1000 Ljubljana
Zavod EuroVelo Slovenija Slovenska c. 54,1000 Ljubljana